Monday, April 12, 2010

Kan Best Kalau Masuk IPTA Sesenang Masuk IPTS?

eh senang ke masuk IPTS?
lagi susa ade la kot!
mahal doe! hehe


aku tak tahu la kenapa,
stress gila tak dapat panggilan temuduga UPSI (early childhood education)<---pilihan pertama
dengan panggilan temuduga UiTM (masscom) <---pilihan ke-2
ada lagi 1 course bertemuduga juga yang aku apply untuk UiTM tapi dah tak ingat course ape.

result aku teruk sangat la kot sampai aku tak dapat 3-3 program yang ade interview.
cheh. padahal memang teruk pon! tak payah berkot-kot lagi.


budak budak skola aku dulu dok gelakkan aku.
aku terlampau berharap sangat kot dapat IPTA.
yela, senior kitorang dulu yang dapat banyak A pon tak dapat masuk IPTA.
kebanyakannya masuk IPTS.
yang ade masuk IPTA pon guna result STAM diorang.
result SPM? belum ade seorang pon lagi.
melainkan diorang amek periksa kat sekolah lain or diorang memang dah pindah masa form5. huakaka

orang kata,
kitorang yang dari sekolah swasta memang susah gila la nak dapat masuk IPTA tu.
weyh, ni diskriminasi ke? diskriminasi tu ape ea?  haha


sekarang ni aku dah dapat jawapan untuk UNISEL ngan UNITAR.
masalahnyaaaaaaaaaa. U dua ni swasta.
weyh, mane nak carik duit banyak banyak?
adoiiii

pilihan pertama aku untuk permohonan UPU


TESL pilihan pertama aku untuk permohonan maktab.

Juwairiyah tak bagi aku pilih 2-2.
dia suruh aku tunggu panggilan UPU & maktab.
haiyaaaaaaaaaaa
kat UNITAR ni da la start mei.
camne ni?
adoi
adoi

5 sepakan:

Juwairiyah said...

ouh ada pulak online application eh
apsal xbtaw aku dari awal?
(jap, da malam2 buta ni perut aku terasa lapar lak)

eh habis tu ko nak masuk sgt?
ok, aku x paksa. aku x pna x bagi
tp ko da ready dgn duit ribu riban bak kata ko?
btw, ko tgk r intake unisel. blom pape da mtk rm250. mana nak cekau?

ok, tu baru nak masuk U. cuba da habis study,
tgk gak market woi. ko dpt keje ke x
sedangkan UPSI ni pon aku berkira-kira nak ambik ke x
sbb open market beb. kat mana2 U pon
so ko rasa ko nyesal r ko xnak gi 2-2 U tu?

ko caye x, kerajaan skrg mmg perlukan student TESL
erkk. tp kalo maktab bagi aku kurang kot yg ambik tesl
kalo ipts, maybe budak2 loaded. yg xmo bersaing sgt
n mana r tahu dorg mmg fluent gle ckp BI ha. terkelu lidah
kalo da ipts, da tentu2 r etika pemakaian pun teruk sket. mcm xterjaga. sosial dgn membe2 lg

eh aku pun dulu ms nak ambik spm, aku bole rs komfem leh dpt intake
aku x keysa dgn markah koko segala. bole skor spm. skali.. hmmm

BalqisShafiqa said...

mas, biaselah!
swasta kalo kuar mmg ada prob sikit.
ada isu dianaktirikan.
tp kita kena rebut laa peluang. :)

masturah said...

Jue : nak ada peluang pekerjaan kena amek logistik or perdagangan antarabangsa la. tapi tak apply pon 2-2 tu. macam mana ni..... ;P

Balqis : kan kan? kesian kitorg jadi anak tiri. amek la jadi anak emas ke ape ke. ;P

Anonymous said...

sorry but i was searching for something then i found ur blog.. PTPTN kn ade kalu nk msok ipts..

masturah said...

yeah i know. tapi nanti masa nak bayar balik PTPTN, sapai dah pencen pon susah nak habis rasenye. :)