Sunday, November 10, 2013

After 3 years, finally I have my diploma!

Assalamualaikum...

I miss my blog so much!
Its been a long time since i last posted any entries.
Last entry sehari sebelum aku masuk semester terakhir aku, semester 6.
Twas such a miserable life in my final semester aku rasa.
Tak lah teruk sangat cuma tunggang langgang jugak la hidup.

Firstly, masalah terbesar semua orang; STUDIO! 6 credit hours! Kami dapat lecturer yang paling garang! Memang datangkan kebaikan tapi kami hidup dalam 'ketakutan' for the whole semester.
Had our site at Pekan, Pahang for 1 week. Banyak masalah bila terlalu banyak 'group/gang'. And then tak masuk kepala. Asyik bertelagah. Yeah, I'm sucks at socializing which make it easier for me to just ignore their selfishness and childishness! Gah we are 21 years old (except for the other 2 person) and this situation memang tak boleh nak cerna otak! Masalah tak dapat maklumat dari jabatan-jabatan yang berkenaan. As usual!

And then , masalah kedua yang terbesar ialah Final Study with 4 credit hours (Macam thesis tapi more to kajian sahaja) yang aku pilih tajuknya di dalam universiti tapi I have to face so much problem untuk dapatkan maklumat dan jalankan soal selidik. Macam biasa bila minta maklumat siap surat bercop dari lecturer, pasti dilayan! Tapi...... katanya akan call dalam masa seminggu dan memang hampeh tak ada langsung! Lepas seminggu setengah, ke office tu semula and the person in charge untuk maklumat tu tak ada la, pergi meeting la. Tinggalkan nama and phone number again and again. Lastly bila dah sebulan, my supervisor cadangkan aku just go on dengan maklumat yang dilihat dan diambil dari tapak kajian je.

Thirdly, subjects. 3 subjek yang dimana 2 jam kredit setiap satunya tapi killer subjects tu! Terlampau terkejar-kejarkan Studio dan Final Study sampai assignment bagi subjek-subjek ni banyak tertangguh.

Thats all the rant for my final semester. Banyak dugaan nak habiskan belajar. Seriously, rasa susah sangat! Bermasam muka dengan studiomates padahal semua kerja grouping yang satu studio kena involve. Personal life lagi. Family problem. Semua masalah la!

What can I say now is; Alhamdulillah dah habis belajar! Konvo next year in May, InsyaAllah. My sis akan beranak awal Mei jugak so tak tahu la dapat pergi konvo with my family or not. Terkejut jugak dah habis belajar. Masa tengah belajar rasa lama sangat! Bila dah habis ni rasa macam sekejap sangat! To be honest, I'm missing my friends. Rindu sangat-sangat! Selama ni cuti semester ke, praktikal setengah tahun pon tak rasa apa-apa. Maybe ni sebab dah tahu susah sangat nak jumpa semua lagi. Sorry for all my wrongdoings uolllssss. Haha.


Akhir kata; doakan kejayaan aku selepas ini. Its super duper hard lepas kita dah lepasi level diploma ni. And Im not sure whether I will further my study or not. Just doakan semuanya baik-baik je. Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa saya pelajar lepasan Diploma Perancangan Bandar dan Wilayah, UiTM Perak! Yuhoooooo! Hahaha



0 sepakan: