Monday, November 25, 2013

Homestay di Seremban 2

Assalamualaikum.

Just came back from Negeri Sembilan last night.
Jumaat yang lepas, Kak Ira nikah dan Sabtu adalah majlisnya.
Kenduri di kawasan Durian Tipus tapi kami stay di Seremban.
Quite far from Seremban to Durian Tipus. Dalam 2 jam baru sampai.
Bukan idea yang power rasanya pilih area Seremban 2 tu.
Actually kita orang ingat dalam sejam dah boleh sampai tapi it end up 2 jam sebab tak ada highway?

Apa-apa pon, entry ni dibuat sebab nak tunjukkan homestay yang kita orang duduk selama 2 hari 1 malam tu. Ini bukan entry berbayar. krik krik. hehehe

Berhari hari jugak la my sis survey homestay untuk dapatkan yang dekat dengan rumah pengantin tapi tak jumpa. Paling dekat dengan Durian Tipus pon hotel di Kuala Kelawang. Kami pergi 9 dewasa dan 1 kanak-kanak makanya susah sikit la kalau ambil hotel. So last lastADY Homestay di Seremban 2 jadi pilihan.

Homestay ni senang gila carik! Serius!  Highway Utara-Selatan dari Johor Bahru (Selatan) just masuk persimpangan Seremban yang nombor 3. Firstly Seremban Pilah if im not mistaken, secondly Seremban Port Dickson, and the third one yang Seremban tu. Bayar tol terus ambil kiri dan akan jumpa traffic light. Belok kanan dekat traffic light and tadaaaa itu la kawasan homestay tu. Its a guarded housing area!

Ini aku copy paste jela details/kemudahannya ya..
1. Sebuah Rumah Semi-D 3 Tingkat

2. Berpagar dan Security 24 jam

3. Terdapat 4 bilik tidur (1 di tingkat 3, 3 di tingkat 2) dan 4 bilik air (2 bilik ada toilet sendiri, the other 1 tu toilet yang kongsi tu and 1 lagi di dapur)
-Bilik tingkat 3 seriously besar gilaaa tapi tak ambil gambar sebab Mayeesa, my sis and brother in law dah masuk dulu. Bilik tu serious cantik! 
-3 gambar di bawah ni bilik di tingkat 2. 
Besar kan spacenya? Bilik tingkat 3 lagiiii besar! Agak -agak nak masuk 20 orang bawak toto pon boleh. Hahaha over!


Tak ada katil tapi menurut tuannya, maybe akan dimasukkan katil baru.
Dan ada extra tilam single yang disediakan. ^_^

Menurut tuannya juga, rumah ni dulu disewakan selama setahun dan kita orang pon tak tanya kenapa, tapi dia dah taknak sewakan. Penyewa tu baru je keluar dari rumah tu. Atas pemerhatian yang aku jalankan *ewah*, memang patut pon penyewa tu keluar. Rumah cantik-cantik tapi penyewa tak jaga dengan baik especially toilets and dapur. Contoh seperti di bawah, tandas di bilik tingkat 2 yang besar tu. Rasanya all the toilets kot. Kesian jugak dengan tuan rumah sebab rumah cantik jadi macam ni. And he'll betulkan semua slowly. Tapi yang penting boleh guna la semuanya!

4. Set Ruang Tamu + TV + Aircond
- Terlupa nak ambil gambar. 

5. Semua Bilik Tidur dilengkapi Air Cond.
- YAAAA SEMUAAA! haha 

6. Solar Hot Water Shower
- Bising sikit so make sure off la suisnya di tingkat 3 tu sebelum tidurrrr. (Tingkat 3 bunyi paling kuat sebab paling dekat kan? Hehe)
 
7. Dapur yang lengkap dengan peralatan memasak dan pinggan mangkuk
 
8. Ruang untuk Barbecue

Lain- lain Kemudahan Luaran:
1. 5 minit ke Pasaraya Jusco Seremban 2 (Cinema/Bowling/Karaoke)
2. 3 minit ke Tesco Seremban 2 (ada McD sebelah Tesco)
3. Bank Bank Utama berdekatan
4. Pilihan kedai makan yang banyak di tempat kediaman
5. 5 minit ke Tol PLUS Seremban -KL - Johor

BUAT MASA SEKARANG HARGA PROMOSI; RM 250.00 semalam (DEPOSIT RM100.00)
Habis promosi nanti, harga lain la ye. take note take note. hehe 
CALL/SMS ADY : 012 - 6084992

recommended! sebab memang serius rumahnya luas. kalau memang 1 family besar datang, tak payah membazir sewa bilik hotel banyak-banyak. Ia juga dekat gila dengan tesco, mcd, kedai makan, columbia asia (eh, apa kena mengena?)



0 sepakan: