Thursday, May 31, 2012

Bukit Tinggi, Pahang

Assalamualaikum.

Last semester semasa dalam minggu minggu pperiksaan, aku ada la ikut kawan kawan aku ke
KL --> Bukit Tinggi, Pahang --> Mid Valley --> I-City, Shah Alam --> Port Dickson --> KL --> Perak.
Yes, semasa minggu peperiksaan. Gonjol tak gonjol la kan perangai aku ni.
Tapi kita orang pergi for 2 days sahaja. Sewa kereta la of course, kami ini masih student diploma yang duduk dalam kolej, tak dibenarkan bawa kereta ke kampus.
Untuk entry ni cerita pasal Bukit Tinggi je la. But sorry la kalau salah sebab dah lama sangat. 2 bulan lepas.

Kali ini, pagi around 8 a.m. kita orang dah ambil myvi (kereta sewa) tu.
And of course macam biasa, ambil kereta tu semestinya minyak tengah berkelip kelip.
So, pergi la isi minyak dan keluarkan money money money from the bank.

ni la 2 makhluk Tuhan yang duduk bahagian belakang. Awal pagi dah syok sendiri. Hahaha

Then, terus shoot ke Bukit Tingi.
Ikut jalan yang keluar tol Rawang then lalu UIAM Gombak tu and terus keluar highway menghala ke Pahang. Bukit Tinggi ni after Genting lagi. Kiranya lalu Genting la.
Nak cari Bukit Tinggi ni tak macam Genting. Maybe sebab Genting famous la kan.
Signboard bukan tulis 'Bukit Tinggi' pon. Ahhh I don't really remember the sign board.
Tapi nama tempat popular kat sini nama Colmar Tropicale? IDK. Cis.

Dah sampai atas ni nanti ada ala ala tol tengah jalan nak masuk ke kawasan Colmar Tropicale ni.
Tak berapa ingat la how much nak masuk. But surely not under RM10.

Tempat ni sesuai nak pergi buat photoshoot ke honeymoon ke. Kalau nak berjimba macam kita orang, sincerely i said tak payah la. Buang duit je. Hehehe. Dalam kawasan ni ada tempat yang biasa orang photoshoot tu, Japanese Tea House and Botanical Garden. Besar la jugak area dia. But barang kat sini boleh tahan mahal. 1 keychain RM8 i think.


Tempat pertama yang kita orang tuju of course tempat shoot shoot tu. LOL IDK whats the name of that place.


cantik kan swan?? Sejujurnya, ni la kali pertama aku tengok swan. Aku tak suka pergi zoo and so on (swan ada dalam zoo ke?) jadi memang jakun la kan. Hehe

The right picture, 4 gadis pingitan camwhore bersama 2 ekor swan hitam. Aiza, Wawa, Cepi dan Seha. Nak masuk line? 1 je yang available ye. Tapi kalau termasuk aku, 2 la. Hahaha. Oh btw, bawa la roti kalau nak bermanja mesra dengan swans ya.

After semua perasan cun dengan swans, jalan jalan la pusing area tu. Oh that is me with the green (?) colour dress. Ignore kegemukan aku dan kehitaman aku please. Hehe

 
Jalan depan sikit, jumpa tangga ni pula. Tengok tengok!! Photogedik!! Hahaha
Oh dan ignore keburukan gambar. Tangan kekok pegang D90 orang lain. (Actually kalau bagi D40 pon aku tak reti guna DSLR langsung. Hehe)


Naik tangga tu, jumpa la kawasan ini!

Naik tangga belah kanan, jumpa la kuda ni pula. Ahaks (ala ala Maria Elena). Jangan pelik la semua gambar tak cantik, dah nama pon tangan keras aku yang captured.

Depan sikit lagi belah kanan, jumpa la ini! Cantik kan!


Keluar dari kawasan ni, lalu bawah kolong dekat belakang gambar sebelum tu jumpa la tempat ni. Nampak sangat kita orang salah masuk kan! Ini lah bahagian depan kawasan ni a.k.a the entrance. Hahaha

Jom buat ala ala shoot perasan cantik semua! Ahaha



Dah cukup asyik perasan cantik, masuk balik ke dalam menghala ke arah 'sebelah sana' pula.
Actually tempat ni cantik kalau malam sebab lampu lampu kuning ada. Hehe


okay serius aku dah penat menaip. yang penting, lepas habis je jalan dalam ni kita orang pergi japanese village dia. Aku akan usahakan buat 1 entry (kalau rajin) yang ada gambar gambar dekat japanese village dia tu. Hehe

Till then, have a great day. Assalamualaikum.






0 sepakan: