Saturday, November 24, 2012

Kenapa Tak Jumpa WhatsApp Seseorang Padahal Dia Ada WhatsApp?

Assalamualaikum..


Tadaaaaa.
Harini dapat tahu benda baru!
Eh sorry semalam la, sebab dah pukul 4 lebih pagi dah ni.
Hahaha serius jakun gila weh aku sekarang ni!


Macam ni cerita nya (Cerpen);

Semalam aku nak beli barang or to be precise a dress dari Entrepreneur dalam Instagram. Ehem kemain Entrepreneur kauuuu.
And then cik Entreprenuer (Miss E la aku letak lepas ni) mintak WhatsApp aku sebab of course, tak nak spam kan gambar dia. And then its freeeeee of charge (for one year onlyyyy)! Teheee.
Tiba-tiba Miss E ni bagitahu aku, dia tak jumpa my WhatsApp and asked me to try add herHer phone number is 010*******.
Aku try la jugak kan save her contact number 010 blablabla.
Dekat 10 minit aku try tapi tak berjaya jumpa juga.

Tiba-tiba aku realised one thing..........
Abang ipar aku pon tak ada dalam contact list WhatsApp aku padahal aku pernah nampak dia guna WhatsApp dekat phone dia?
Somaybe sebab  kebanyakan application hanya kenal 012, 013, 014, 016, 017,dan 019 je kan (KOT. Teheee).
And yes, his number starts with 010!
Tapi akak aku pon nombor telefon start 010 tapi ada je dalam contact list WhatsApp aku
Sekali aku check balik nombor akak aku yang aku save, I added +6 dekat depan nombor my sis.
Aku try buat kat nombor abang ipar aku pulak and yessss nombor dia muncul dalam contact list WhatsApp aku!!!!
So, maknanya aku dah jumpa la sebab apa. Hahahaha silly me. Aku je kot yang ketinggalan zaman. T____T



Conclusion; Kalau anda pengguna 010, sila add +6 di hadapan nombor telefon pengguna nombor yang starting number nya selain anda. Begitu juga kalau anda pengguna 012 dan yang telah lama wujud tu, anda perlu tambah +6 di hadapan nombor pengguna 010 tersebut. Contoh : +6012******* . Poyo nya saya! Hahaha

Sekian

1 sepakan:

Hakim Helmi said...

Aduh... leceh juga guna 010 ni.