Saturday, December 8, 2012

Praktikal atau Latihan Industri

Assalamualaikum.

Hari ini adalah hari terakhir aku untuk minggu ke dua menjalani latihan praktik.
Ada lagi 12 minggu untuk aku habiskan.

First day practical

Satu je yang aku boleh describe pasal latikan praktik aku iaitu;
DISASTER.
Ahaha melampau kan sampai disaster bagai.
But seriously, dengan keadaan aku yang TAK PERNAH BEKERJA,
sekali pergi kerja rasa macam nak patah semua pinggang.
Terlampau penat!
And yeah, dengan keadaan aku yang tak bercakap dengan orang yang aku tak biasa sangat, lagi la menambahburukkan keadaan aku.
Dah masuk minggu ke dua aku jalani latihan praktik, sampai sekarang aku duduk diammmm je kat cubicle partition aku. Aku tak bercakap kalau orang tak tanya langsung.
Aku tak reti berinteraksi dengan orang! 
Aku stress dengan diri sendiri sekarang ni!

Tapi.. Aku dah rasa dah bawak balik kerja dari office, tidur pukul 3 pagi nak siapkan kerja dan bangun pukul 6 pagi tak tidur semula. Bersiap terus untuk bergerak ke office jam 7.50 pagi.

Ini kali pertama selepas aku tidur lewat siapkan kerja yanng dibawa balik kerja dari office


And this is yesterday. Hari Khamis berbatik? Aku tak sure ni batik ke tak. Hehe


Bila aku ada masa lapang dan rajin, aku akan update berkenaan hari pertama praktikal aku.
But not today. Penat sangat!
Ntah berapa kali aku terlelap sambil tangan pegang mouse dekat office tadi.-.-


1 sepakan:

opie said...

Assalammualaikum,
hi there, firstly I would like to say sorry because posting this comment though I am a stranger here. how did I get here? blame on google, I was looking MITEC at first and eventually found your entry pertaining brother etc etc. hehe frankly you got very nice story from the very 1st of your entry, congratulate on that. your entries, they really caught my eyes to read further :)