Monday, October 24, 2011

uitm perak dekat tak dengan ktm?

Assalamualaikum...

ni dia keyword yang agak membantu aku nak update blog. hehe

okay, for your information...
KTM terdekat dengan UiTM Perak kampus Seri Iskandar adalah KTM Batu Gajah.
Tapi most of UiTM Perak students akan naik train dekat KTM Ipoh.
Mostly students from KL akan naik ETS balik KL.
Ada la jugak students yang naik dekat Batu Gajah, bukan tak ada.
Tapi macam susah ikit kot sebab dye kene masuk ke bahagian dalam area tu sikit.

click gambar untuk lebih jelas ye! haha poyo kan. okay nampak tak dari bota ke ktm ipoh jalan straight je tapi dari bota ke ktm batu gajah tu ada jalan yang kene masuk ke dalam? Itu la maksud aku susah sikit

Aku dulu pernah naik ETS dari Ipoh ke KL Sentral.
Dari UiTM Seri Iskandar nak ke Ipoh tu ada la dalam 45 minit.
Ada dalam 4 orang yang nak balik naik KTM that time, so minta la tolong seorang kawan hantarkan sampai ke stesen keretapi Ipoh tu. hoi, duit sewa kereta + minyak tu tong tong la ye! Jangan semua nak free pula!

But of course, nak lagi senang naik je la Bas dari Hentian Seri Iskandar.
Dari dalam UiTM naik bas yang UiTM sediakan (bayar seringgit) ke sana.
Lagi dekat la kan dari nak ke KTM yang tak berapa nak dekat tu.
Tak pun kalau cuti mid-sem atau lepas final exam, MPP UiTM Perak akan buat bas dari dalam UiTM.
Senang la nak angkut beg sebesar gajah korang tu sebab dalam U je kan.
Naik bas persiaran, jangan risau. bukan naik bas UiTM yang gerak ke Bandar Universiti tu. Haha

2 sepakan:

Mrs Mirna said...

Dah lama nak cari pasal KTM from Sri Iskandar to Shah Alam. Kalau dari Ipoh tu dia last stop kt mana? Tq:)

masturah said...

ETS ye? Kalau tak salah saya, negeri sembilan. tapi xsemua train. ada yang sampai kl sentral je.