Friday, May 6, 2011

kenapa pilih town and regional planning?

"Kenapa pilih town planning?"

Soalan ni dari time induksi (suai kenal Part 1 dengan Part 6) sampai sekarang orang duduk tanya je kat kita orang, budak Part 1 (Semester 1).
Masa time induksi, macam macam jawapan keluar such as;
"latar belakang keluarga." e.g; ayah town planner, mak architect, abang land surveyor, blablabla. then ada yang kata "minat", "parents suruh", "nak cuba sesuatu yang baru" etc.
but guess ape jawapan aku?
well, it was and it still is ;
"sebab nama PERANCANGAN BANDAR DAN WILAYAH tu sedap. don't u think so? memang sedap gila macam 'perghhhhhh mesti best dengan nama macam best nak sedap je' masa pilih pilih course nak mintak UiTM tu.
then masa induksi tu, abang Idrus, my senior kata "nama sedap? haa kau rasa la sedap ke tak course ni.

sekarang ni memang rasa tak sedap langsung!!!!!!!!
setiap kali ada assignment / project, mulut aku akan membebel; "apsal la aku amik course ni"
and hell yeah sampai sekarang ni aku masih fikir benda yang sama.
memang rasa nak putus asa gila la. 1 semester dah belajar 2 software; autocad and photoshop. i hate these software! seriously rasa susahkan gila!
harap harap boleh catch up dengan software software ni naik sem depan.
harap harap duit tak macam air jalan sem depan. hehe

yang best nya dengan course ni, dapat pergi jalan jalan. hahaha. aku memang pantang berjalan ni. untuk semester 1 ni, aku dah pergi Cameron Highland and Penang. Site Visit dan menyelam sambil minum air. hehehe

penangggggg!

for those yang nak ambil course ni, kau orang sila lah tanam kesabaran yang tinggi, rajin, tanamkan minat dengan autocad dan photoshop, tanamkan minat nak belajar melukis and minat nak menghafal (ni yang paling aku susah nak buat) sebab sampai part 4 ada subjek teori yang banyak menghafalllll.


0 sepakan: