Friday, February 21, 2014

May Allah ease everything.

Assalamualaikum..

Berharap sangat tiada halangan mendatang.
Keputusan secara tiba-tiba tanpa perancangan.

Secara tiba-tiba my mom asked me 'nak ikut Amelin and Aunty pergi Korea tak?" and I was like "Hell no. My communication skills is sooo sooo bad walaupun dengan cousin sendiri. I rarely talked to them". Amelin is my cousin and Aunty is our aunt of course. Amelin is going for a student exchange programme dekat Korea, thats why aunty aku pergi hantar. Her mother is a teacher and its not school holiday in February.

Then my elder sis and my brother pujuk pujuk jugak suruh pergi sebab aku asyik berkurung je dalam rumah. Aku rasa mak aku nak tebus janji pergi Batam, Indonesia last New Year Eve berdua dengan dia tapi tak jadi tu. Dah seminggu pujuk-pujuk, at last aku cakap "Okay. Beli la tiket". So my mom belikan tiket last 2nd January 2014. Malangnya tarikh dah dekat sangat dan tiada harga promosi. Aunty pon bising sebab tak cakap awal awal. Bukan sebab tak bagi ikut tapi sebab last month MAS ada buat promotion. Harga tiket around RM1300 for two ways to Seoul including 30kg baggage allowance and meals. Aku punya AirAsia pergi balik RM1500 without meals and 20kg baggage pergi dan 30 kg balik. Orang kata boleh dapat RM600 je tiket masa promosi. Gila! Aku ni dah la kedekut piang punya. Masa pergi Padang aku sanggup tukar balik duit and tak beli barang sangat sebab rasa membazir!


Perkara yang paling lambat aku aware adalah; End of February till early March masih ada snow. ITS WINTER! Actually I hate cold weather (i can sleep in a room without turning on the aircond or fan). This is super duper not good. Aku tak sika aircond and dijangkakan keadaan kat sana boleh cecah -5?!!!

Gah whatever it is, harap-harap semuanya berjalan lancar. Harap-harap la tak jatuh sakit kat sana, tak ada masalah kat sana.


p/s: Scheduled Post! Sorry kawan-kawan, pergi tak bagitahu awal. Bukan kedekut tak nak bagi orang kirim barang tapi aku tahu mesti semua menganjing aku nanti. Hahaha


0 sepakan: