Tuesday, June 26, 2012

Happy Birthday to me, Happy Birthday to me

Assalamualaikum.

Sekarang ni tarihk menunjukkan 26 Jun 2012.
Maknanya dah lepas sehari birthday aku.
And that means Im already 20 years old!
Macam tak percaya umur dah 20 padahal perangai tak berubah since sekolah.

On the 23rd and 24th June, aku ada site visit ke Cameron Highlands.
Malam 24 lepas sampai UiTM Perak semula tu, pukul 10 malam aku memang dah tidur terbongkang.
Penat sangat sangat sangat!
Sorry kepada yang wished birthday dekat Facebook, yang called, yang text semua aku tak layan.
Rasa tak boleh buka mata masa tu. Maaf ye. And thanks for the wishes! Appreciate it a lot! Hehehe
Bagus kan kawan kawan aku tak buat prank tepat pukul 12 malam?


Oh ha tak berapa nak bagus sangat pon, sebabnya malam 25 Jun which is malam tadi around 11 p.m, dia orang dajalkan aku.
Aku memang dah expect yang diaorang nak baling tepung and telur, so tak berapa nak kesah la sebab tahun lepas dah kena benda yang sama.
Tapi serius aku memang tak jangka akan baling air sirap yang dah diikat dalam banyak banyak plastik!
Aku dah la pakai baju colour cream! Memang inalillah la baju tu nampaknya. Pekat bebeno ayornye!

The best part adalah waktu Cepi pon kena sekali!
Dia boleh buat selamba derk je join geng nak dajalkan aku walhal birthday dia 26 Jun!
Tengah sedap sedap attack aku, dia pon kena sekali! Hahaha tak boleh ingat muka dia time tu, memang lawak sangat!

Tapi biasa la, kenyataan yang memang tak boleh disangkal lagi,
sikap students UiTM Perak yang tak berapa nak sporting, sekejap je kita orang dapat main kejar kejar.
Oh guess what? Pelajar perempuan dekat U ni kebanyakannya pelik pelik belaka.
Bila nampak student yang pakai high heel, take note high heel bukan wedges, dia orang akan tengok kau 100 meter sebelum kau sampai depan dia dan sampai kau hilang dari pandangan dia.
Then bila kau pakai baju yang pelik sikit dari dia orang, yang dimana aku maksudkan dress and something girly (selain t-shirt with cardigan or long sleeve shirt) semua, dia orang akan buat benda yang sama. And I hate that! Really really hate that kind of attitude. Annoying sangat!
Errr ni dah termelalut mengutuk dia orang ni!

Tapi yes, dalam 15 minit je kita orang dapat buat attack tu semua sebab ramai la start menjerit dari bilik dia orang "Hoi bising la, senyap boleh tak?" etc ayat yang ala ala macam tu jugak. 'Awak, ni baru permulaan minggu ke-3, saya tahu awak banyak buat movie marathon je. Oh bila awak sambut birthday kawan kawan awak kemain galak lagi awak, tak apa pulak ye? Bila malam malam buta awak bergurau dengan kawan kawan awak main kejar kejar and mengilai terjerit jerit, tak apa pula ye. Okay saya faham, awak je yang hebat dalam U ni.' Tapi yang paling best bila ada la geng awek awek yang lalu and cakap "bodoh betul dia orang ni, buat sepah je". Oh fyi, sepanjang 2 tahun kami kat sini dan banyak birthday yang kami dah buat macam tu, kami tak selfish lagi. Setiap kali kami buat, kami akan make sure tempat tu bersih balik. Siap mop lantai lantai tu ye awak. Lantai laluan pelajar je pon, bukannya lantai tempat perjumpaan.

Huwaaa tak nak la cerita panjang panjang pasal ni. Rasa menyirap kot.
Whatever it is, Amy, Ieda, Su, Jannah, Kak Cepi, Mas, Raihan, Ieka TAHNKS for the birthday bash? LOL. Tak payah nak bash bagai la kan. Cake 'eh cake ni rasa oren', Ayam KFC 'peliknya rupa' and semua sekali la.
Tak dapat nak masukkan gambar sebab kami sambut dalam kawasan asrama siswi, jadi semua tak bertudung.

p/s; Semoga panjang umur dan murah rezeki siti nur shafiyah!!!





0 sepakan: