Thursday, May 10, 2012

Preloved Site

Assalamualaikum.

Sepertimana tajuk di atas *ehem*, aku terjumpa satu preloved site yang agak best la jugak pada pandangan mata aku. *Preloved site adalah ala ala bundle. So, jangan la nak berangan membeli belah dekat situ kalau kau tak suka barangan terpakai.

To be honest, aku cuma survey survey je barangan dekat preloved sites sebab aku tak pandai beli barangan yang aku tak tengok dengan mata kepala sendiri. Aku pernah cuba ikut kawan ke bundle tapi in the end balik dengan tangan kosong sebab aku macam ternganga and rasa macam 'how am i going to do the clothes hunting dengan keadaan yang agak sesak?' terlampau penuh baju i mean.

Tapi aku nak sangat cuba jual preloved clothes. Aku tak ada masa nak pakai semua baju aku sebab aku belajar di Perak. Tak kan aku nak bawa satu almari kan ke sana. Johor Bahru and Bota makan masa 8 jam perjalanan ye. So, baju aku cuma tersadai dalam almari je la. Another one and a half year nak habis belajar, mahu reput baju baju aku dalam tu. Oh dengan rules dan cuaca dekat UiTM PERAK buat aku selalu pakai baju yang sama, Baju Kurung or Jeans with Long Sleeve Shirt. Kawasan tinggalan lombong tu tau. Hehe

Oh sorry dah melalut lalut. The Preloved Site yang agak awesome adalah...





I took this picture from Ami Schaheera's blog.
Kalau kau orang tahu siapa Ami Schaheera, then its good cuz I know this preloved site from her. Bukan terus dari dia but from her Instagram. Kalau tak tahu siapa Ami ni, anda rugi! Hahaha. Well, she's the owner of Shop SputnikSweetheart. And of course, she's well known as one of the stylish fashion blogger and fashion poser ever in KL. Siapa yang tak nak jadi stylish macam dia kan. Well I admire her but I don't really have the 'berani mencuba' attitude like her. Hehe. Kalau anda join Pose, anda akan nampak betapa ramainya orang luar negara love her styles!



That's all la. Tak tahu nak cakap apa lagi. Hahaha bajet artis.

0 sepakan: