Tuesday, May 17, 2011

Its already 56.5 kg

my weight of course!
sebelum masuk UiTM Perak, masa buat medical checkup... My weight was 49 kg and now its already 56.5 kg!
Ape yang aku telan sampai naik 7.5 kg in 5 months? tak pernah jejak 55 kg pon sebelum ni!
Sekarang ni susah gila nak diet macam yang aku buat masa Form 4 dulu.. Sangat susah!
Dekat UiTM aku makan banyakkkkkk kali! Makan tengahari, makan petang and makan malam! Semuanya aku taram makan nasi sepinggan terak! Kalau tak makan nasi, aku akan makan maggi. So, aku prefer nasi dari maggi even maggi lagi murah. Otak saya sangat tidak kuat dan susah menghafal jadi saya seboleh mungkin nak elakkan makan benda benda yang akan lagi melembabkan otak yang sedia lembab ni. :')

Balik rumah ni pula, mak aku seboleh mungkin sediakan makanan sebelum dia gerak pergi kerja. Taknak aku kebulur kot. Dulu boleh diet sebab sekolah sampai petang, makanan kat sekolah sumpah tak berapa nak sedap and agak cekik darah harga (bagi budak budak sekolah). Sebab tu la aku makan tengahari sahaja. Pukul 6 petang balik rumah pukul 7 baru makan, so sampai malam kenyangggg.

Ah pape la yang penting kena turunkan berat badan. Raya nak dekat, puasa ganti sehari pon belum lepas. Help meeeeeeee, camne nak puasa ntah dekat UiTM Perak tu bila tengok makanan banyak banyakkkk!

0 sepakan: